Bota al contingut principal

 

Este divendres, la Comissió de Seguiment del Pacte del Botànic s’ha reunit per avaluar el treball dut a terme des del Consell en el seu primer any de govern, i per a establir el nou calendari de treball de la comissió per actualitzar els acords de govern compresos entre Compromís, PSOE i Podem.

Des de Compromís s’ha avaluat molt positivament el treball dut a terme des de les institucions en un any que ha estat marcat per la renovació de l’organització del Consell i el canvi de prioritats en les polítiques socials i econòmiques. Un govern que, malgrat la mancança de finançament per part del govern central, ha sabut gestionar els limitats recursos dels quals disposava dissenyant polítiques que rescaten persones.

Durant la reunió, tots els representants de la comissió han acordat presentar noves mesures que seran estudiades i debatudes conjuntament entre les tres forces polítiques. El propòsit és renovar els acords i assolir nous reptes, atès que moltes de les mesures acordades en juliol de 2015 ja han sigut complides durant este primer any de Govern del Botànic.

Per a Micó, “és fonamental seguir treballant per continuar millorant este Pacte del Botànic que ja ha demostrat en este primer any de govern que està dissenyat per a millorar la vida de les persones”. En este sentit, la representant de Compromís ha assegurat que “el diàleg i la pluralitat són dues senyes d’identitat del nou govern. El que està passant al País Valencià és un exemple de com s’ha d’entendre la política en Democràcia”.

La comissió de seguiment continuarà les reunions les pròximes setmanes per poder tancar les noves mesures que actualitzaran l’acord en el qual es basen les polítiques que duran endavant el govern del canvi en el pròxim curs polític.