Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en Els Corts, Marian Campello, ha criticat “l’actitud cínica del Partit Popular d’Elx que s’atreveix a criticar les deficiències del geriàtric de gestió privatitzada d’Altabix  obviant la responsabilitat de l’anterior govern autonòmic”.

Segons denuncia Campello “va ser el govern del PP el que va optar per un model de macroresidencia per als nostres majors il·licitans la gestió dels quals va ser lliurada al millor postor en concurs lliure entre empreses privades. Va ser el govern del PP el que va fixar en aqueix concurs la plantilla a mínims, menyspreant la situació de dependència de les persones que en ella viuen”.

“Va ser el govern del PP el que mai va ser a parlar amb els familiars dels residents per a atendre les seues denúncies, el que durant 15 anys no va enviar ni una sola inspecció a aquesta residència, propiciant, per exemple, que fóra normal que a un ancià encamado se li puga donar el desdejuni sense ni tan sols canviar-li després d’una nit d’incontinència”.

Segons explica la diputada de Compromís “el nou govern de la Generalitat està lluitant cada dia per a revertir el sistema de retallades, anti models i mala gestió que va deixar el PP. Els responsables de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives   porten des de fa mesos reunint-se amb les famílies per a saber el que elles han pogut veure en aqueixa residència de gestió privada. I després han enviat al Servei d’Inspecció per a tractar de corroborar les denúncies”.

“La Conselleria ha requerit a l’empresa que gestiona la residència que esmene les deficiències trobades en el geriàtric d’Altabix . Així mateix es va a produir una reunió pròximament entre familiars, empresa i sindicats per a avaluar el compliment dels requeriments del servei d’inspecció, dels compromisos sindicals i laborals de realitzar propostes de millora i esmenar algunes conductes”.

Per a Campello les declaracions oportunistes del PP sobre la residència d’Altabix “són infames, ja podrien haver-se preocupat per la situació dels ancians quan governaven. Davant les reclamacions que la Conselleria actue el que han de saber els veïns d’Elx és que s’estan prenent mesurades davant la situació en aquesta residència de gestió privatitzada i es contínua cercant una solució entre tots per a aconseguir la millor atenció possible als nostres majors que necessiten de cures”.