Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari, Mireia Mollà, i el diputat de Compromís, Paco Garcia Latorre, han registrat hui en Les Corts una petició de compareixença de la senadora territorial Rita Barberá perquè explique la seua adscripció al grup mixt del Senat.

Segons ha assenyalat Mollà “reclamem esta compareixença emparant-nos en l’article 168 del Reglament de Les Corts i l’article 16 de la Llei 9/2010, de 7 de juliol, de designació de Senadors o Senadores en representació de la Comunitat Valenciana que estableix que els grups parlamentaris podem demanar la compareixença dels senadors de designació territorial perquè informen en Les Corts de la seua activitat.”

“Vist que Barberá ha fet cas omís a la proposta de resolució que aprovàrem per unanimitat en el Ple de Política General de Les Corts de la setmana passada en què li demanàvem que renunciara a l’acta de Senadora i per contra vol parapetar-se en la Cambra Alta, està més que justificada esta compareixença. En un fet sense precedents, Barberá ha abandonat el grup a proposta del qual va ser designada”.

Per a Mollà “Barberá no té cap excusa per no comparèixer. Des del parlament pel qual va ser designada senadora volem saber quines són les seues raons per a desatendre la petició de tots els grups, inclòs el PP que la va proposar, per a que abandone l’escó, així mateix volem que explique si la seua permanència al Senat i la petició d’assignació al grup mixt té a vore amb l’ús de l’aforament i la seua estratègia judicial en el cas Taula, pel qual està sent investigada”.