Bota al contingut principal

Els nou diputats de Compromís-Podemos-EUPV-A la Valenciana han presentat aquest dijous davant el Tribunal Constitucional un recurs d’empara contra la decisió de la Mesa del Congrés de denegar-los la possibilitat de crear un grup parlamentari propi.

El portaveu de la confluència, Joan Baldoví, ha assegurat que presentant aquest recurs “complim amb la nostra paraula d’exhauir totes les vies possibles per a reclamar allò que ens va denegar la Mesa del Congrés d’una manera totalment arbitrària, el nostre dret a tenir un grup propi en el Congrés”.

S’han vulnerat els nostres drets i els de més de 650.000 ciutadans que ens van donar suport en les eleccions del 26 de juny, en negar-nos la possibilitat de poder defensar en igualtat de condicions a la resta de grups de la càmera els interessos legítims del poble valencià”.

Per la seua part, el diputat Enric Bataller ha reiterat que la confluència ‘A la Valenciana’ compleix amb tots els requisits establits en el reglament de les Corts. “Tenim més d’un 15% dels vots en totes aquelles circumscripcions en les quals ens presentem i hem obtingut més de cinc diputats”.

Amb aquest recurs invoquem l’empara del Tribunal Constitucional perquè entenem que la decisió de la Mesa del Congrés va en contra del principi de pluralisme polític que contempla la Constitució, en vulnerar el nostre dret a la participació política, que és un dret fonamental recollit en l’article 23, i el dret a la igualtat que arreplega l’article 14, al no poder defensar en igualtat de condicions a la resta de grups parlamentaris, els interessos d’aquells ciutadans als quals representem” ha conclòs el diputat valencià.