Bota al contingut principal

El diputat en el Congrés de Compromís, Ignasi Candela, es mostra rotund davant les declaracions de Fernando Pastor, diputat autonòmic del PP, sobre les seues declaracions la postura de Compromís davant la problemàtica que presenta la línia de tren Alcoi-Xàtiva. “El PP no pot pretendre que el Consell pague la seua mala gestió amb la línia Alcoi-Xàtiva. Durant anys, van tenir el poder a València per a pressionar a Madrid, on també tenen la potestat i l’obligació de cuidar de les nostres infraestructures ferroviàries. Aquest Consell no està per a pagar la deixadesa dels companys de Pastor, està per a fer el que mai van fer: reclamar allò nostre on cal reclamar-ho”, ha considerat Candela.

“Hem presentat una pregunta recentment al ministeri per a saber què pretén fer l’Estat amb una infraestructura que el PP ha menyspreat constantment. Resulta cínic i hipòcrita escoltar un popular reclamar la millora a València quan l’obligació és de Madrid. El senyor Pastor no s’assabenta que ja no estem per a ofrenar glòries a Espanya, sinó per a reclamar allò nostre”, ha apuntat Candela.

Compromís vol recordar que la seua posició en matèria ferroviària sempre ha advocat abans per la inversió en línies de rodalia abans que per apostes, com és la del PP, com la de l’AVE. La presència de la coalició en el naixement de Salvem el Tren, associació que defensa des de fa anys la millora de la línia en qüestió, obeeix a una estratègia de pressió al Consell per a reclamar a Madrid la inversió en les comarques valencianes i en la connexió entre aquestes.

“Ara ja tenim un Consell que diu el que s’ha de dir. La pròxima vegada que es preocupe el diputat Alonso sobre els trens valencians, li aconsellem que ens busque i s’unisca a nosaltres en la reivincidació a qui ha de pagar per ells. Aquests dies hem dut a terme a Madrid accions similars. L’hem trobat a faltar”, ha afegit Candela.

El congressista ha recordat que el PP va ser artífex del paripé sobre el pla d’infraestructures, fictíciament signat per Foment i el Consell, que anunciava obres de millora per 3.500 milions en la xarxa de rodalia.