Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Belén Bachero, ha assegurat que «augmenten les raons per les quals proposarem la compareixença de l’ex President de la Generalitat Francisco Camps en la comissió d’investigació sobre la gestió de Ciegsa posada en marxa en Les Corts».

La parlamentària de Compromís ha realitzat estes declaracions després de fer-se públic hui que un testimoni del cas Taula, Miguel Barranca, ex director de Relacions Institucionals de Ciegsa, ha declarat davant la justícia que Francisco Camps el va ignorar quan l’avisà de les irregularitats que s’estaven produint en l’empresa pública encarregada de la construcció de centres educatius.

«El nom de l’ex President Camps ja havia aparegut en la investigació del cas Taula i la trama de cobrament de comissions il·legals vinculada al PP valencià, però ara el testimoni de Barranca converteix la compareixença de Camps com a fonamental per a esta comissió que tracta d’esbrinar les responsabilitats polítiques pels 1.000 milions d’euros en sobrecostos en la construcció de col·legis i la seua corrupció associada», ha assegurat Bachero.

Segons la portaveu de Compromís en esta comissió d’investigació «és molt greu que davant de la denúncia directa d’un alt càrrec de Ciegsa sobre les irregularitats en l’empresa pública el aleshores President de la Generalitat contestara que estiguera tranquil que el gerent, Máximo Caturla, era bon amic seu. La justícia ja establirà si darrere d’eixa afirmació pot estar una actitud permissiva de Camps amb la corrupció o es tracta d’un reconeixement de què ell era el màxim responsable d’esta trama dedicada al saqueig de les arques públiques, però el que està clar és que el seu testimoni esdevé clau en la comissió d’investigació parlamentària».

«Així mateix -ha afirmat Bachero- demanarem la compareixença del propi Miguel Barranca que també podrà aportar molta llum sobre tot el que viure en la seua etapa en Ciegsa».