Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, portarà al Congrés una proposta per “instar el Govern a que prenga una decisió justa respecte a les dessaladores, i que al mateix temps siga beneficiosa per als municipis afectats, així com ambientalment sostenible”. 

La proposta, que a través de la diputada autonòmica de Compromís, Mònica Àlvaro,se portarà a Les Corts, pretén “accelerar una solució per les dessaladores que no obligue a retornar a la Unió Europea els 35 milions d’ajudes rebudes per a engegar aquestes infraestructures, i que al mateix temps tampoc dispare fins a límits insostenibles el preu de l’aigua pels veïns afectats si s’engeguen”.

Baldoví ha recordat que “des de Compromís hem elevat des de fa anys nombroses propostes i preguntes al Congrés, a les Corts i a altres institucions per a aclarir què anava a passar amb les dessaladores; qui anava a retornar els diners a Europa si no s’engegaven, i trobar alternatives perquè la seua posada en marxa no hipoteque el futur dels municipis afectats.

No obstant això, passats molts anys des de la seua construcció, el Govern central no ha fet absolutament gens per a aclarir què va a passar quan, dins de pocs mesos vença el termini de la UE per a posar les desaladoras de Moncofa i Orpesa en marxa, o retornar els diners”.

En aquesta línia s’ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mônica Àlvaro, qui ha lamentat la “total desídia de l’executiu del PP, que pot provocar la pèrdua de milions d’euros o la hipoteca per a desenes de milers de ciutadans si no es prenen mesures”.

Tant Baldoví com Àlvaro han recordat ha subratllat que “la incapacitat de Rajoy i la inacció d’un govern en funcions no són excusa per a deixar d’actuar, més encara quan l’assumpte de les dessaladores ve de fa molts anys i en aquest període el PP ha tingut majoria absoluta per a donar una solució”.