Bota al contingut principal

La presidenta de la Comissió d’Educació i Cultura a les Corts, Marian Campello, ha qualificat el discurs de l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, com una atac a la convivència dels valencians i valencianes. “Les declaracions de l’alcalde busquen una confrontació que no existeix, fent ús d’un victimisme que no es correspon amb la realitat. El decret de plurilingüisme no imposa cap llengua a ningú i respecta totes les sensibilitats del País Valencià”, ha manifestat la diputada.

Campello ha recordat a Bascuñana que la política feta des de la conselleria de Educació i Cultura “té més en compte als xiquets i xiquetes oriolans que el Partit Popular. Els que vulguen seguir com fins ara ho podran seguir fent, però aquells que vulguen aprendre i aconseguir un domini efectiu del valencià i millorar el seu nivell d’anglès també ho podran fer. Aquest decret no imposa res a ningú, el que permet és créixer, no posa sostre al coneixement de llegües a cap territori. Seran els centres els que decidiran quin coneixement de llegües volen impulsar. Al contrari del que feia el PP, aquest govern ha donat autonomia als centres i legitimat al consell escolar”.

La diputada ha considerat “vergonyós” el fet de sentir un governant del PP fer ús d’un victimisme “surrealista” en matèria de centres educatius: “No pot parlar que hi ha barracons al CEIP Orihuela Playas quan ha sigut aquest govern el que ha licitat les obres d’un centre que la ciutat reclamava des de fa molt de temps. Bascuñana, abans de parlar d’infraestructures educatives, hauria de tindre en compte la situació de les infraestructures educatives que aquest Consell ha heretat i la gestió del Partit Popular de CIEGSA amb sobrecostos en la construcció de centres educatius arreu de la província”.

Campello ha recordat, a més, que Bascuñana s’oblida que són conselleries de Compromís les que han acudit al rescat de La Murada, Sierra Escalona o de la joventut oriolana amb el pla de treball juvenil de la Conselleria d’Economia Sostenible va presentar a la seu universitària de la ciutat. “La pròpia vicepresidenta Mònica Oltra va signar un acord al costat de l’alcade fa ben poc. O té la memòria molt curta o vol confondre”, ha conclós Campello.