Bota al contingut principal

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha avançat que el Consell “estudia fer auditories ètiques dels diferents organismes de la Generalitat per dotar-los de major transparència de cara als ciutadans”.

El conseller s’ha pronunciat així durant la seua participació en l’acte d’adhesió voluntària al Codi de Bon Govern de la Generalitat per part dels membres de l’equip de govern municipal d’Elx, conformat per Compromís, PSPV i Partit d’Elx. També ho ha subscrit el grup municipal de Ciutadans, mentre que no s’hi han adherit els representants a l’ajuntament del PP i de Il·licitans per Elx.

Alcaraz ha assenyalat que l’adhesió al Codi de Bon Govern “és una resposta necessària i oportuna davant la desafecció de la ciutadania per moltes de les coses que estan enverinant les nostres democràcies i, especialment, en el cas de la política valenciana”.

“No podem tolerar que les institucions valencianes, a més d’estar infrafinançades, estiguen infravalorades èticament i s’hagen convertit a Espanya en el símbol de la major corrupció política, situació que exigeix ​​prendre mesures i accions positives, donant un pas més enllà, comprometent-nos activament a promoure una sèrie de valors que estan plasmats en aquest codi”, ha subratllat el conseller.

Així mateix, Alcaraz ha ressaltat que a poc a poc “anem avançant en el camí d’evitar desviaments i reassumir nous valors a la societat, ampliant les adhesions a un document de caràcter obligatori per a tots els alts càrrecs de la Generalitat que ha de servir de tallafocs contra la corrupció”.