Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Enric Bataller, ha reclamat al Govern central en funcions a adoptar les recomanacions del Consell d’Europa en matèria d’independència del Poder Judicial i regeneració democràtica.

El Grup d’Estats contra la Corrupció (Greco) va criticar dimarts passat la politització de la justícia a Espanya i va incidir que el Govern central no ha complit les 11 mesures destinades a prevenir la corrupció i millorar la transparència.

Aquest organisme, que depèn del Consell d’Europa, va qualificar de “globalment insatisfactoris” els resultats d’Espanya en el seu quart Informe sobre la prevenció de la corrupció de diputats, senadors, jutges i fiscals.

Bataller ha instat al Govern a engegar “urgentment” les 11 recomanacions del Greco que proposen, entre altres mesures, analitzar el marc legislatiu del Consell General del Poder Judicial, crear un codi deontològic públic per a jutges i fiscals i establir criteris objectius per als nomenaments en les altes funcions de la judicatura.

Altres de les propostes insten a revisar l’elecció i durada del mandat del fiscal general, i al fet que el Congrés i el Senat adopten un codi de conducta amb mesures pràctiques d’aplicació.