Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, ha registrat una iniciativa per a crear una subcomissió d’investigació, dins de la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, per a estudiar i analitzar els sobrecostos en la construcció de la línia d’alta velocitat Alacant-Múrcia.

L’operació César, en mans d’un jutjat de Múrcia, investiga el frau i el sobrecost injustificat en el pagament a proveïdors per a recol·locar les canalitzacions de reg després de les obres del traçat de l’AVE.

“L’engruixat cost de les obres mostra l’evident falta de transparència en la qual ha incorregut el Ministeri de Foment i l’empresa adjudicatària”, ha afirmat el diputat de la coalició, Ignasi Candela.

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han xifrat en 18 milions d’euros el desviament de fons públics a través de, presumptament, factures falses, segons han informat aquesta setmana diversos mitjans de comunicació.

“Estos sobrecostos són absolutament inacceptables” ha assegurat el diputat Candela, qui ha afegit que aquest tipus de pràctiques corruptes “minen la credibilitat de les institucions i suposen pèrdues econòmiques públiques evitables”.