Anar directament a les notícies

Compromís trasllada al Senat la petició de la Universitat Jaume I de Castelló de més Rodalies i infraestructures

Publicat el en General

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete traslladaran al Ministeri de Foment la necessitat de licitar una nova plataforma separada de l’actual per evitar les afeccions que generarà la posada en circulació de l”AVE’ sobre la curta, mitja distància i mercaderies “com conseqüència de la precària situació de la via i el nyap del tercer fil a la qual ens ha condemnat el PP i que generarà haver de creuar determinats trens pel tercer carril, amb el que implica això per a la circulació de la resta de trens, ja que només s’instal·la en una de les vies“, ha assenyalat Mulet.

Tal reivindicació l’han explicitat de manera activa tant el Consell com la Universitat Jaume I, els estudiants estan patint en pròpia pell “la mala gestió i planificació que el Govern està fent amb les obres del tercer fil, així com ignorant les peticions d’estendre les rodalies fins al Maestrat creant un nucli de rodalies a Castelló“, proposta llançada en solitari pels senadors de Compromís després de diverses reunions tant amb alts càrrecs de Foment, com d’Adif o Renfe.

Jordi Navarrete ha assenyalat que “la lluita per uns millors trens que connecten de forma digna Castelló amb el nord, amb el Cap i Casal, reordenen la xarxa ferroviària de València o estenga les vies per la costa fins a les comarques de la Marina suposa una mateixa lluita, el penós estat de la xarxa de carreteres, de peatges i autovies. Parlem del maltractament cap als valencians en inversions, en finançament i en drets“, ha abundat.

Els usuaris de trens tenen, per a Compromís, “tot el dret del món a queixar-se i han de saber que tenen i tindran en nosaltres un aliat que presente esmenes, faça preguntes o demane compareixences fins que la situació millore“.

Autovia sense connectar

Les comarques de Castelló, una dinàmica zona del corredor mediterrani, compten a més amb una autovia de l’entitat de l’A-7 sense connectar amb la part catalana. “Ha de ser“, assegura Carles Mulet, “un dels casos més estranys i paradigmàtics de tot l’Estat, que una via de gran capacitat seguisca sense acabar-se amb el que això comporta, en obligar a autopistes de peatge i penalitzar les nostres exportacions i fer-les discórrer per una perillosa i saturada N-340“. La situació de l’A-7 “tallada per obres entre Castelló i Almenara, tallada i sense connexió a partir de l’aeroport i amb una AP-7 com a alternativa i una xarxa de trens a la vora del col·lapse“, n’és un exemple més de la peremptòria necessitat de modernitzar la nostra xarxa d’infraestructures, ha agregat Mulet.