Bota al contingut principal

Els senadors de Compromís Carles Mulet i Jordi Navarrete han anunciat que esmenaran en el Ple del Senat de demà la moció del PP que planteja una Europa edificada sobre el creixement econòmic. Per Navarrete i Mulet “són els mateixos mantres de sempre, basats en un aclaparador pensament neoliberal i macroeconòmic que són al cap i a la fi els arguments i necessitats dels poderosos, prioritats i pilars sobre els quals no hauria d’estar construïda Europa“, han assenyalat .

Tal moció destil·la necessitat de diners, té una visió econòmica simplista de les coses “quan hem de parlar de drets, de solidaritat, de comerç just i d’una agrupació continental de països de la que no tinguem que avergonyir-nos de les seues actuacions o inaccions. No volem un continent insensible amb els problemes dels seus països, sinó una Europa dels pobles, de la gent, que prioritze els drets a les retallades, l’ajuda als refugiats i als que ho passen pitjor que als tractats secrets que beneficien als que més tenen“, ressalten.

El reportatge Astral del periodista Jordi Évole va remoure ahir moltes consciències davant el drama humanitari que pateixen aquelles gents i països saquejats i maltractats per les principals economies mundials, que aspiren a una qualitat de vida millor lluny de les guerres. “El PP de Mariano Rajoy, el que es va oposar al fet que la Generalitat Valenciana enviara un vaixell que auxiliès als refugiats sirians, ens assenyala ara que les prioritats d’Europa siguen de nou l’economia, la seguretat i la prosperitat. No és aquest el model que ens agrada com a valencians i europeus, de manera que anem a tractar d’incorporar que les veritables crisi que vivim són la dels refugiats als que Europa està donant l’esquena i mirant cap a un altre costat mentre s’ofeguen, deixant les seues vides a la seua sort enmig de la mar. Europa ha de ser la de salvar vides, no la de enriquir rics“, han conclòs. Els senadors proposaran de nou al PP que reconsidere la proposta valenciana d’ajudar els refugiats.