Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local en les Corts, Paco Garcia Latorre, ha considerat que “els convenis per a la formació dels policies locals, entre el Consell i les universitats públiques valencianes, com ara el signat amb la Universitat de València per a formació i investigació en l’àmbit de la seguretat i la resposta a les emergències, són molt positius perquè demostren la clara aposta del Govern del Botànic per la formació pública i de qualitat”.

Segons Garcia, “aquest model, el del Botànic, es contraposa clarament amb allò que practiquen des del Ministeri de l’Interior en funcions, el ministre del qual fa pocs dies atorgava la formació dels inspectors de la policia nacional de l’Acadèmia d’Àvila a la Universitat Catòlica d’eixa ciutat. Tot un despropòsit que ha provocat molta polseguera en l’ajuntament d’Àvila on, tots els grups municipals, inclòs el PP, han demanat una rectificació al Ministeri i que la formació dels inspectors torne a impartir-la el professorat de la Universitat de Salamanca”.

“El Govern del Canvi al nostre territori té clar que la formació dels policies locals ha de fer-se des de les universitats públiques, donat que són treballadors públics. Raó per la qual tampoc té sentit que es privatitze la formació policial. Formar els futurs policies locals ha de fer-se des de les institucions acadèmiques públiques valencianes, i el Consell del Botànic ja està mans a l’obra”, ha conclòs Paco Garcia Latorre.