Bota al contingut principal

L’informe de la Comissió Europea dona la raó a Compromís que fa dos setmanes va instar al Govern a millorar la gestió i el procés d’inscripció a les ajudes.

Espanya fracassa en l’aplicació del programa de Garantia Juvenil, dedicat a promoure la inserció laboral dels menors de 30 anys, segons l’últim balanç de la Comissió Europea. Compromís en el Congrés presentà una Proposició No de Llei, el passat 11 d’octubre, on ja va advertir sobre les deficiències en la implantació del pla. La coalició va instar al Govern en funcions a millorar la gestió i transparència del programa.

L’informe de la comissió europea assegura que el sistema “no està donant els fruits que esperarem i que la proporció de sol.licituds de registre segueix sent baixa”. Només un de cada 10 joves del nostre país sense treball ni estudis s’ha enregistrat en el programa, segons les xifres del balanç.

Encara que Espanya és el país que rep més fons (1.887 milions d’euros) suspés en nombre d’inscrits, cobertura i resultat: més del 62% dels beneficiaris en 2015 es quedaren sense treball, practiques o formació sis mesos després.

La iniciativa de Compromís coincideix amb les conclusions de Brussel·les, ja que proposa revisar l’estratègia d’ocupació jove i facilitar la difusió i el procés d’inscripció al sistema.

El diputat de Compromís, Ignasi Candela, recorda que la meitat dels joves entre 16 i 25 anys estan a l’atur. Per aquesta raó urgeix a elaborar i redefinir l’estratègia d’ocupació jove i lamenta que el pla de Garantia Juvenil s’haja basat en “bonificacions a la contractació i cursos de formació dispersos de poca utilitat”.