Bota al contingut principal

El senador per Castelló de la coalició Compromís, Jordi Navarrete, ha posat enmig del debat sobre la Proposició de Llei Orgànica de Reforma de la Llei d’Estabilitat Pressupostària la situació en la que es troben a diari milers de castellonencs i altres en trànsit per la penosa situació que es dona a l’A-7 per la falta de previsió en l’execució de les millores en el vial i que està suposant el desviament de milers de vehicles pesants per la N-340 mentre no alliberen temporalment l’AP-7.

Compromís ha estat la primera força política en reclamar l’alliberament temporal de la via de pagament que podria assumir el volum de camions i vehicles que diàriament fan servir l’A-7 mentre duren les obres. També ha citat a comparèixer al ministre de Foment per donar explicacions i enviat preguntes i fins i tot una carta en aquest sentit.

Navarrete ha etzibat que “estem patint diàriament la incompetència i falta de previsió del Ministeri de Foment amb les obres de l’A7, de la N-232 al pont de la Bota i les eternes retencions de la N-340, mentre no alliberen l’AP7”. D’altra banda ha recordat que la situació per tren no és gaire millor “amb els retards continuats  en el transport ferroviari de rodalies i de mitja distància al llarg de totes les comarques de Castelló, des de Vinaròs fins a Valencia, per l’incompetència d’ADIF i el continu retard en la finalització d’un nyap com és el tercer fil i que ens conduirà a un futur col·lapse al Corredor Mediterrani”.

Veto de Compromís

Compromís ha demanat el veto a aquesta Llei per a que el PP no puga utilitzar el repartiment del dèficit de manera partidista i que es garantisca un repartiment de l’objectiu de dèficit en funció del volum de despesa publica assumida per cada una de les administracions publiques. Segons dades del Ministeri d’Hisenda el repartiment seria: 22% Administració General de l’Estat, 30% per a la Seguretat Social i 38% per les Comunitats Autònomes. Si fem càlculs amb l’objectiu de dèficit per al 2016, que és 4,6%, el repartiment d’objectiu de dèficit quedaria així: Administració General de l’Estat 1,03%, Seguretat Social 1,52% i de 2,04% les Comunitats Autònomes, això implicaria per al País Valencià 1.000 milions de € de marge més per al 2016. Cal recordar als valencians que els diputats valencians del PP, PSOE i C’s van votar en contra de la nostra esmena. Es a dir: han deixat perdre 1.000 milions per al País Valencià en 2016 i 700 milions per a 2017.