Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha enviat una comunicació als síndics de la resta de grups parlamentaris de la cambra valenciana amb l’objectiu de celebrar una reunió, en els pròxims dies, per tractar el full de ruta a seguir en la renovació dels membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC) corresponents a Les Corts Valencianes.

Segons Ferri, “des del Grup Parlamentari Compromís creiem que esta renovació, com hem defensat en altres ocasions, ha de respondre als principis de professionalització i independència. I per fer-la possible, cal estudiar la metodologia a seguir per a dur endavant una renovació amb els millors perfils que compten amb el major consens possible”. 

“Seria una errada encarar la renovació d’un òrgan que necessita una majoria qualificada com un simple procés de repartiment de quotes partidistes, en lloc d’un treball compartit per aconseguir triar els i les millors membres possibles pel CJC. Així la proposta que hem fet als altres grups parlamentaris és que en una primera reunió es definisquen els perfils necessaris. I, en reunions posteriors, estudiarem conjuntament les diferents propostes que s’adeqüen a estos perfils, buscant el màxim consens possible”, ha conclòs Fran Ferri.