Bota al contingut principal

Els grups parlamentaris Socialista, Ciutadans, Podem i Compromís han registrat hui en Les Corts el pla de treball de la comissió encarregada d’investigar les irregularitats perpetrades a través de l’empresa pública Ciegsa, creada pel govern del PP l’any 2000 per a la construcció d’infraestructures educatives.

La portaveu de Compromís en esta comissió, Belén Bachero, ha explicat en la roda de premsa conjunta de presentació del pla de treball que s’ha deixat al marge al grup popular de la redacció d’este document “per una raó obvia, el PP va a ser part investigada en esta comissió”.

“Amb esta comissió volem saber perquè es van produir més de mil milions d’euros de sobrecostos en la construcció de col·legis, on van anar a parar eixos diners furtats en l’educació dels nostres fills i filles, si van anar a finançar el partit en el poder o a les butxaques d’alguns”.

Bachero ha assenyalat que “som conscients que la justícia està investigant també el saqueig de Ciegsa, però la funció del parlament valencià és la de delimitar les responsabilitats polítiques d’este vas”.

Respecte a les crítiques i justificacions del PP sobre haver-se quedat fora del pla de treball conjunt Bachero ha afirmat que els populars “tracten de justificar allò injustificable, ni tan sols amb una mala gestió s’extravien tants milions d’euros, està clar que darrere hi ha una trama molt fosca de la que el PP ha sigut part”.