Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha lamentat les declaracions sobre el mercat laboral que va fer ahir a Castelló el president de la CEOE, Joan Rosell, en les quals va assenyalar a la “dona” com un “problema” perquè hi haja treball per a tots. La síndica adjunta de Compromís espera que les declaracions de Rosell siguen una opinó aïllada dins de la CEOE, a la qual considera necessària per a desenvolupar polítiques laborals que redunden en el benestar de la societat en general.

La representant de Compromís ha afegit que “Rosell amb aquestes paraules no fa cap favor a les dones i, a més, sembla donar l’esquena a participar en la cerca d’una solució entre els agents socials per afrontar problemes com la bretxa salarial que, en ple segle XXI, encara segueixen patint les dones treballadores”.

>Mònica Álvaro ha afegit que “fer aquest tipus de manifestacions, quan la bretxa salarial i la desigualtat laboral segueix sent una realitat a Castelló, resulta ofensiu”. En aquest sentit, ha recordat que a les comarques castellonenques “les dones arriben a percebre fins a un 28% menys de mitjana a l’any per un treball d’igual valor que els homes, o el que és el mateix, fins a 5.300 euros a l’any, aproximadament, i en eixa línia és en la que calen aprofundir les millores”.

La diputada de Compromís ha subratllat que “encara que les xifres d’atur del mes d’octubre situen a les comarques castellonenques per sota del 20% i malgrat que el descens registrat en la desocupació, del 3,09% respecte al mes anterior, siga la tercera millor xifra de tot l’Estat, no podem deixar de treballar per un mercat laboral més estable, amb més garanties pels treballadors i treballadores i amb menys desigualtat entre homes i dones”. Álvaro ha afegit que “Castelló té ara 6.598 menys prats que fa un any, però “cal seguir treballant com fins ara perquè la generació d’ocupació sigui de qualitat i amb igualtat, i les declaracions de Rosell, per desgràcia, no semblen anar en aquesta línia”.