Bota al contingut principal

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han sol·licitat que, de manera urgent, comparega el nou ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, davant del ple del Senat o, si no davant la comissió d’Indústria, per que done compte de la situació del projecte energètic Castor, després d’haver finalitzat el període d’hibernació al qual va ser sotmès el mateix i en haver-se complert el termini en què l’Institut Tecnològic de Massachusetts havia de lliurar el seu informe al Govern sobre el possible futur de la planta i la compatibilitat de l’emmagatzematge submarí amb la falla geològica existent.

Per al senador de Compromís, Jordi Navarrete, “no pot passar un dia més sense que el ministre done explicacions dels detalls del procediment de segellat del magatzem subterrani i també les previsions de futur d’aquest projecte, que haurà d’escometre com més prompte millor“.

Complir l’acord per desmantellar Castor

D’altra banda Compromís ha reiterat a tots els partits que facen valer a Madrid l’acord unànime de les Corts Valencianes d’octubre de 2013 iniciat per Compromís per desmantellar el Castor. “Després de la configuració del nou govern ha arribat el moment: han de complir la seua paraula“, ha recordat Navarrete. Les comarques del Maestrat i les Terres de l’Ebre no poden seguir vivint amb la incertesa en el firmament d’un projecte que suposa una amenaça potencial per a la seua seguretat i els fonaments d’amplis sectors econòmics de la comarca.