Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Paco Garcia Latorre, ha criticat les declaracions realitzades ahir per la presidenta del Partit Popular valencià, Isabel Bonig, després de visitar la residència per a persones majors de Carlet. “Bonig tingué la gosadia de criticar el govern del Botànic per no augmentar la plantilla de les residències després de què esta mateixa setmana el PP haja votat en Les Corts contra una proposició per reclamar al govern de Rajoy que elimine la taxa de reposició que impossibilita la contractació de treballadors públics”.

Per a Garcia Latorre “estes declaracions demostres la hipocresia amb què la líder del PP valencià està realitzant la seua labor d’oposició. S’ha de tindre molta cara dura per votar dimecres contra l’eliminació de la restricció a les administracions públiques per augmentar la seua plantilla funcionarial imposada pel govern Rajoy i divendres criticar el govern valencià per no contractar personal públic”.

Concretament el Partit Popular va votar en contra, en el Ple de Les Corts d’esta setmana, d’una Proposició No de Llei, presentada per Compromís, per la qual s’insta al Consell a què reclame al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques què modifique la política de restricció a l’ocupació pública estable, procedint a eliminar la taxa de reposició d’efectius que està llastrant i precaritzant la funció pública. La iniciativa es va aprovar amb els vots del PSPV, Podem i Compromís.

Per a Compromís amb esta actitud Bonig està faltant el respecte als valencians i valencianes que estan patint les conseqüències de les polítiques neoliberals que està imposant el PP des del govern central.

“És insultant que mentre el govern del Botànic no pot destinar els fons públics que desitjaria a reforçar amb personal els serveis bàsics que ofereix a la ciutadania per culpa del govern del PP a Madrid, el PP valencià actue com si l’imposició política que redueix la qualitat i els serveis a la ciutadania no existira”.

“A pesar dels entrebancs d’un PP valencià mentider i irresponsable que tracta d’enganyar a la ciutadania, des de Compromís seguim reclamant al Govern d’Espanya que promoga un canvi urgent en la legislació que permeta cobrir vacants, reduir interinitats i garantir la prestació de serveis de qualitat”, ha conclòs Garcia Latorre.