Bota al contingut principal

El representant de Compromís al Parlament Europeu, Jordi Sebastià, ha registrat una pregunta perquè la Comissió Europea tinga consciència de la situació i intervinga en la crisi ecològica que es preveu a l’Albufera de València. Es tracta de garantir el cabal ecològic d’un llac que és Parc Natural

“Les valencianes i els valencians no estem disposats a perdre un entorn natural de gran valor per a nosaltres per l’encabotament de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, organisme depenent del Govern espanyol, que no vol prendre una postura pel futur de l’Albufera. Al Ministeri de Medi Ambient, del qual depèn la CHX, saben que es deu garantir el cabal ecològic i que, sent conscients de les baixades estacionals i de l’actual sequera, hem d’estar encara més vigilants davant d’una possible catàstrofe ecològica”, ha denunciat Jordi Sebastià.

Des de Compromís al Parlament Europeu volem cridar l’atenció de les Institucions comunitàries perquè intervinguen davant del Ministeri de Medi ambient. Així doncs, obliguen a fer-li complir la Directiva Marc Europea de l’Aigua, que estableix uns objectius mediambientals homogenis entre els Estats Membres per a les masses d’aigua i que, en el cas de l’Albufera, s’està incomplint el cabal idoni -ara, aquest es troba més de 20 centímetres per sota del nivell que hauria de tindre des de l’1 de novembre-, com va denunciar l’Ajuntament de València.

Per últim, Sebastià ha volgut remarcar davant les autoritats europees que “l’Albufera de València compta amb una protecció especial europea, ja que alberga un ecosistema valuós que ha arribat fins als nostres dies en bon estat de conservació i és la nostra obligació mantenir-ho per al gaudi de les futures generacions”.