Bota al contingut principal

El senador Jordi Navarrete li ha preguntat a Rajoy “on era quan Camps falsejava els comptes de la Generalitat”

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha preguntat en absència del president del Govern, Mariano Rajoy, al ministre Cristóbal Montoro parafrasejant el discurs del mateix president saber “on era Mariano Rajoy quan Camps falsejava els comptes públics sobre el dèficit de la comunitat autònoma? Al costat d’ell?, al seu darrere?, davant?”. Aquesta vergonyosa actuació ha suposat una “injusta multa europea” per a l’autonomia per valor de 19 milions d’euros, “quan l’hauria d’haver pagat el PP”.

Per al senador de Compromís “la sanció que ens ha imposat la Unió Europea és una demostració de l’honradesa, eficàcia i transparència del PP. Una negligència greu de la Intervenció de la Generalitat per incomplir el principi de la meritació, la responsabilitat és de l’Estat membre, que segueix sent el responsable i va optar per no reaccionar davant de fets auditats pel Síndic i el Tribunal de Comptes atribuïble als governs del PP per acció i per omissió del control”, pel que es va preguntar si tot i ser legal “és moral passar la factura als actuals gestors valencians?”.

D’altra banda, en el Ple que es desenvolupa fins demà dimecres, la formació presentarà esmenes a les mocions del PP que insten el Govern a impulsar l’economia social i l’adopció de mesures en relació amb la desaparició de persones i a un altra de socialista, que reclama un acord per enfortir el sistema públic de pensions.

Visita delegació lleonesa

Els senadors de Compromís han rebut hui la visita d’una delegació de Plataforma pel Futur de la Regió Lleonesa, integrada per diversos col·lectius i associacions de les províncies de Lleó, Salamanca i Zamora, que està constituïda per defensar els interessos dels ciutadans de d’aquestes tres províncies, que juntes conformen la Regió de Lleó o Regió Lleonesa, hereva de l’antic Regne de Lleó. Compromís, que ja va intervenir en lleonès per reclamar atenció i polítiques actives per garantir el futur d’aquesta llengua, s’ha brindat a fer esmenes als pressupostos en matèria d’infraestructura que els trasllade aquesta plataforma per reclamar inversions que garantisquen el futur de molts pobles de aquest històric regne.

delegacio_lleonesa