Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en el Congrés per la demarcació de Castelló, Marta Sorlí, i la diputada autonòmica i responsable d’Obres Públiques del grup parlamentari Compromís en els Corts, Belén Bachero, han manifestat que “les declaracions en el Senat del nou titular del Ministeri de Foment, Íñigo de la Serna, sobre l’AP-7, en les quals deixava en l’aire la gratuïtat de l’AP-7 quan vença la concessió en 2019 mereix una resposta unànime de totes les forces polítiques castellonenques, així com dels Corts i del Consell, ja que hem de deixar clar a Íñigo de la Serna l’oposició frontal de la nostra ciutadania a una eventual renovació de la concessió”.

Sorlí considera “intolerable” que el ministre “es puga estar replantejant el compromís adquirit pels seus antecessors d’acabar amb la concessió, ja que la ciutadania castellonenca i la ciutadania del País Valencià en general porta ja massa anys pagant una infraestructura, a causa de les reiterades renovacions de la concessió sota governs de PP, PSOE i UCD”. En aquest sentit, ha recordat que “Compromís ha presentat en totes les institucions, inclòs el Congrés, nombroses iniciatives perquè s’acabe el maltractament sistemàtic cap a Castelló i cap al País Valencià”. “L’AP-7 ha de ser gratuïta el més aviat possible”, afig Sorlí.

En aquest sentit s’ha manifestat la diputada autonòmica Belén Bachero, qui durant aquesta legislatura ha presentat en els Corts “fins a tres propostes diferents en les quals es reclama no solament que no es prorrogue la concessió en 2019, sinó que se sol·licitava l’alliberament immediat”. Segons Bachero, “malgrat els successius acords unànimes en els Corts per alliberar l’AP-7, el Govern de Rajoy ha fet oïdes sordes fins i tot a alliberar trams interromputs per obres, com ocorre en la zona sud de Castelló per les obres en l’Autovia”. Per açò, ha reclamat al nou ministre que “de forma immediata, es comprometa a no prorrogar la concessió i garantisca que no es perpetuarà aquest greuge que perjudica a les famílies castellonenques, danya al sector turístic i perjudica la competitivitat de les nostres empreses”.

Tant Sorlí com Bachero han recordat que “la ciutadania del País Valencià porta pagant de forma injusta una infraestructura des de temps de Franco, des de 1971. El fet que ara el PP es puga estar replantejant el cessament de la concessió, previst para dins de tres anys, és un insult i un greuge per als nostres pobles”.

La diputada autonòmica Belén Bachero ha mostrat el seu total suport a les associacions i entitats que avui es manifestaran per l’alliberament de l’AP-7 a Castelló i té previst sumar-se a la concentració “perquè hem de deixar clar a Madrid quin és el sentir de les comarques de Castelló”.