Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mireia Mollà, ha valorat este matí l’inici del debat en Comissió d’Economia de les esmenes als pressupostos de 2017, “un procés que culminarà la setmana que vé amb l’aprovació dels pressupostos. En aquesta primera fase hi ha un debat d’esmenes on s’aprovaran moltíssimes d’elles, sobre tot les plantejades per Podem, que entenem que milloren el pressupost autonòmic per a 2017 i que dibuixen línies interessants per al proper any. Així, al tràmit que tenim esta setmana veurem com es van a poder obrir altre tipus de línies o millorar-les, línies que van a beneficiar al conjunt dels valencians i valencianes”.

Segons Mollà, “les esmenes del PP plantegen debats estèrils o problemes ficticis que no van al fons de la qüestió. En canvi, moltes són les esmenes de Podem i de Ciutadans que es van a plantejar perquè sí que han fet un exercici de millorar els comptes, de veure la realitat, on es poden incloure línies, augmentar-les, i en eixes ens posarem d’acord. És una llàstima que el PP es quede a soles como s’està quedant durant este any i mig de legislatura que portem”.

“El PP està encabotat a fer d’aquest debat un debat totalment manipulat, sobre tot en la part dels 1.300 milions d’euros famosos, dient que el Govern ha prohibit o ha vetat la seua tramitació. El reglament de les Corts, a l’article 132.1-b) diu que ‘les esmenes que comporten una minoració d’ingressos requeriran la conformitat del Consell per a la seua tramitació’. I això és el que ha fet la Mesa, enviar al Consell que plantege el seu criteri sobre una minoració de 1.300 milions d’euros, que va ser la base fonamental de l’esmena a la totalitat que presentà el PP”.

 “Des de Compromís reclamem, exigim i posem negre sobre blanc als pressupostos eixa línia que vé vinculada a la millora en el finançament autonòmic. I no anem a renunciar a ella ni a amagar-la en altres línies d’ingressos ficticis, com feia el PP. La reforma al finançament autonòmic el 2017 ha de fer-se i amb ella eixos ingressos que ha de rebre el poble valencià. Altra cosa és la negativa que pot fer el PP en Madrid i, en tot cas, que ho explique el senyor Montoro o el senyor Rajoy”.

 “Sobre el que es planteja del deute permés, no són despeses que es vagen a produir en línies concretes. Això és que als articles de la llei de pressupostos has de posar-los el límit permés de deute, que no és una vinculació directa entre despeses i ingressos. Així podem veure la tergiversació que està fent el PP d’aquest debat, el poc interessat que està en debatre sobre els comptes que estem plantejant i la millora entre els comptes que plantegem. El PP tira balons fora i crea fantasmes que són oportunitats perdudes per a contribuir, com estan fent altres grups, siga Podem o C’s, en intentar millorar els comptes de 2017”, ha conclòs Mireia Mollà.