Bota al contingut principal

Compromís celebra que per fi s’haja escoltat la veu dels agricultors i que amb la decisió de recuperar l’embassament regulador del Toscar puguen començar les obres que aportaran aigua del Xúquer al Vinalopó, pressupostades per a 2017 en 5,5 milions d’euros.

La coalició es felicita del pas donat pel Govern del Botànic per a finançar una obra paralitzada fins ara i la inversió de la qual revertirà en les condicions de vida de la ciutadania. Els representants de Compromís a Madrid presentaran les iniciatives pertinents perquè el Govern del Mariano Rajoy aporte la part que li toca en aquestes obres tan necessàries per a diverses comarques alacantines.

Són més d’11 anys d’incompliments i promeses irrealitzables per part del Partit Popular, que va sumir a les comarques meridionals en una guerra territorial amb clares finalitats electorals. La coalició considera que aquesta situació ha portat als agricultors a perdre tota una dècada en qüestions de matèria hidrogràfica.

La diputada Mireia Mollà ha considerat que “és el moment de començar a complir amb els compromisos establerts amb els nostres agricultors i portar l’aigua del Xúquer al Vinalopó i donar solucions a un territori que pateix la sequera. Les guerres partidistes de l’aigua no han resolt els nostres problemes”. “És la primera vegada en molts anys que tots remen en la mateixa adreça i amb voluntat per solucionar els problemes reals d’aigua del sud alacantí”.