Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Ignasi Candela, ha rebutjat en el Congrés votar a favor del repartiment “arbitrari i desigual” de l’objectiu de dèficit del Govern del Partit Popular.

Compromís, que va proposar una distribució proporcional en funció del volum de despesa de les administracions públiques, ha reprovat el repartiment que només puja en una desena el sostre de despesa de les comunitats autònomes.

Candela ha criticat el “sí” dels socialistes, als qui ha acusat de donar suport a una distribució que trasllada les retallades a les comunitats autònomes i les ofega
econòmicament. “Açò no és un acord, açò és una engoleix-la en tota regla”, ha assenyalat el diputat de Compromís.

La coalició valenciana ha defensat la necessitat que el sostre de despesa no responga a la discrecionalitat del Govern central sinó a criteris “objectius, transparents i justs” i ha recordat que les comunitats i els ajuntaments carreguen amb més de la meitat de la despesa pública.

En 2015, l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal va sol·licitar al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, un ajust fiscal “més suau” per a la Comunitat Valenciana.

Finalment el diputat de Compromís ha instat al PSOE a triar el “sainet o la coherència” i a deixar d’interpretar “la farsa a la qual venim assistint des que va començar la legislatura”.