Bota al contingut principal

El síndic de Compromís Fran Ferri s’ha referit hui al nou informe de la Guàrdia Civil incorporat al sumari de la trama Púnica, segons el qual Víctor Soler, diputat del PP a Les Corts i secretari general del PP de Gandia va cometre, suposadament, els delictes de frau, suborn, i malversació de cabals públics.

Ferri recorda que Soler ja va ser imputat per este cas a finals de 2015 juntament amb l’ex alcalde de Gandia, Arturo Torró, també del PP, “per tant este informe el que fa és aprofundir en el detall de com Soler, presumptament, va delinquir per afavorir la trama Púnica i al PP de Gandia amb diners públics dels veïns i veïnes de la capital de La Safor”.

Per al portaveu de Compromís “és molt preocupant com després d’un any des de la imputació per corrupció d’un dels seus diputats la síndica del grup popular en Les Corts i Presidenta del PPCV, Isabel Bonig, continua mirant cap a un altre costat i no actua de forma contundent demanant-li l’acta parlamentària a Soler, per això li demanem explicacions. Bonig està demostrant que és incapaç de realitzar una efectiva tasca de lluita contra la corrupció dins del seu partit, no actuant amb un mateix criteri en tots els casos de la metàstasi corrupta estesa per tot el PP”.

“Esta sensació de que Bonig està desbordada per com la corrupció segueix afectant greument al PPCV i no és capaç d’actuar amb contundència, acaba afectant la dignitat de Les Corts Valencianes en comprovar com un grup parlamentari segueix emparant un investigat per corrupció un any després de què un jutge l’imputara”.

Per a Ferri, “Bonig no ha d’oblidar que els que realment han estat els perjudicats per la corrupció del seu partit han sigut els valencians i valencianes, que van patir un deteriorament brutal dels serveis públics amb retallades i privatitzacions conseqüència del saqueig de les arques públiques perpetrat per tantíssims dirigents i càrrecs públics del PP, açò l’hauria d’empényer a ser contundent amb la corrupció.