Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha explicat hui que “recepcionarem el document que ens ha enviat la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), el mandat marc. És un document que creiem que està prou bé però que sempre, com tot, és millorable. Ara, s’obrirà un període d’esmenes i al·legacions a eixe document, amb la idea de poder tindre’l aprovat a mitjans de gener en Comissió, amb l’objectiu que per a finals d’eixe mes, en el primer ple ordinari, es puga aprovar i que la ràdio i la televisió puguen seguir rodant”. 

Segons Ferri, “el mandat marc és un document que per a Compromís ha de tindre allò que hem vingut reivindicant durant tot el procés de tramitació de la llei, que no és una altra cosa que la ràdio i televisió valencianes siguen uns mitjans amb vocació de servei públic, que siguen en valencià, independents del poder polític i, sobre tot, que no caiguen als errors del passat que tots coneguem i que sabem com van fer que acabara la radiotelevisió anterior”.

En quant al procediment que està seguint-se per l’elaboració i aprovació del mandat marc, Ferri ha assenyalat que “és un procediment ben clar, que diu que el text final s’ha d’aprovar en este Parlament. El que no s’estableix és com s’ha de fer tot el procediment previ. Però per a nosaltres sempre és positiu que des de la Corporació se’ns haja enviat un document elaborat, ja que així avancem feina. I el que anem a fer és tramitar el més ràpidament el dit document. Donarem peu a que els grups puguen dir la seua abans de passar a la seua aprovació final. Som de l’opinió que tots els grups parlamentaris han d’aportar a aquest document”.