Bota al contingut principal

La diputada de Compromís a les Corts i secretària de la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda, Graciela Ferrer, ha afirmat que “és simptomàtic que l’últim informe de la Sindicatura de Comptes, que fiscalitza a l’anterior govern del PP, acabe en Fiscalia: una nova mostra de la nefasta gestió i de la corrupció del Partit Popular. Les dues cares de la mateixa moneda de dues dècades de desgovern del PP. I a tot això hem d’afegir la urgència de la reforma del sistema de finançament autonòmic, que ha de ser ja. Continuem exigint-li a Cristòbal Montoro que corregisca d’una vegada per totes la discriminació econòmica que pateixen els valencians i les valencianes”.

Segons Ferrer, “a hores d’ara, amb el sistema de finançament injust que patim, ens hem convertit en dependents del Fons de Liquidesa Autonòmica (FLA), FLA-dependents, per fer front als serveis públics bàsics als que tenim dret. I això ens aboca a l’enfonsament econòmic perquè depenem d’un mecanisme pervers, que no és altra cosa que un cercle viciós d’endeutament. Tot això quan només fem una reivindicació equitativa d’un sistema de finançament just i proporcional amb la realitat poblacional valenciana, per a garantir els drets bàsics de la ciutadania”.

“I, evidentment, continuarem treballant pel canvi en el finançament autonòmic. És la nostra obligació amb els valencians i les valencianes. Ens mereixem un tracte just per part del Govern de Rajoy que gira l’esquena als nostres drets com a ciutadans. Perquè des de Compromís defensem que l’economia ha d’estar al servei de les persones”, ha conclòs la diputada Graciela Ferrer.