Bota al contingut principal

El Síndic del Grup Parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha mostrat el suport del seu grup a la iniciativa de diverses organitzacions feministes i del món judicial per tal que la pròxima renovació del Tribunal Constitucional permeta avançar cap a l’equilibri entre homes i dones en la composició de l’òrgan judicial. Actualment, el Tribunal està compost per nou homes i únicament dos dones, representant un 18% del total.

Segons Ferri, “estes xifres estan molt lluny del que hauria de resultar acceptable en una societat compromesa amb la igualtat entre homes i dones. Per això ens sumem a la iniciativa que estan impulsant diverses organitzacions del món jurídic per a que els parlaments autonòmics proposen candidates dones per al Tribunal Constitucional. Creiem que si fem això, el Senat haurà d’entendre el missatge i facilitar que el tribunal passe a estar format per 7 magistrats homes i 5 magistrades, una composició més coherent amb la realitat de la nostra societat”. 

“El Tribunal Constitucional té un paper importantíssim com a màxim intèrpret de la Constitució. Les seues decisions afecten tots els dies al conjunt de la ciutadania, que necessita un Tribunal compromès amb la defensa dels nostres drets fonamentals i permeta una interpretació àmplia i moderna de la Constitució. Per això creiem que este tribunal ha de deixar de ser un instrument al servei dels grans partits i passar a reflectir la pluralitat social, política i territorial” ha conclòs Ferri.