Bota al contingut principal

Compromís ha reclamat hui el “cessament immediat” del exministre de Defensa, Federico Trillo, i del que fora el seu número 3 i exdirector general de Política de Defensa, Francisco Javier Jiménez Ugarte, com a ambaixadors de l’Estat espanyol davant del Regne Unit i de Suècia, respectivament.

La formació en el Congrés demana explicacions al Govern de Rajoy, després del dictamen del Consell de l’Estat que responsabilitza al ministeri de Defensa de l’accident del Iak-42, en què varen morir 62 persones.

La coalició valenciana ha sol·licitat, a més, la compareixença del president del Govern, Mariano Rajoy, a la comissió d’Afers Exteriors. “Exigim a Rajoy la mateixa responsabilitat que exigeix a la resta per acatar les resolucions del Consell de l’Estat”, han assenyalat veus del partit que han instat tant el president de l’Executiu com l’actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, a donar explicacions i rescabalar les famílies.

El Consell de l’Estat ha reconegut que el sinistre s’haguera pogut evitar, ja que existien informes previs que alertaven sobre el “dubtós manteniment” dels avions en què viatjaven les tropes espanyoles.

Compromís ha criticat l’actitud de Rajoy que ahir tornà a defensar Federico Trillo i que hui maquilla el seu relleu amb la renovació de la representació diplomàtica a 70 ambaixades.

“Ni Trillo ni Jiménez Ugarte estan qualificats per ocupar càrrecs públics ni de representació”, insisteixen des de la formació, que ha incidit en el “cessament immediat” de l’ex ministre de Defensa, malgrat que Exteriors ha declarat que la seua eixida serà en les pròximes setmanes o mesos.