Bota al contingut principal

La coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, i el secretari general de Podem, Antonio Montiel, han renovat aquest dimecres l’Acord del Botànic, el pacte que marca el full de ruta de les polítiques del Govern de la Generalitat,  amb la incorporació de 201 noves mesures que plantegen un nou horitzó: canviar el model econòmic i productiu.

“Fa 20 mesos de la signatura d’un pacte que va nàixer amb l’objectiu de millorar la vida de les persones després d’anys de desgovern del PP que van deixar una greu situació d’emergència social i econòmica en el nostre territori. Les primeres mesures d’aquest acord anaven destinades precisament a revertir aquesta situació i posar a les persones en el centre de la política ” ha explicat Mónica Oltra

“Moltes de les mesures acordades en juny de 2015 ara són una realitat. Ara podem dir que al País Valencià els dependents cobren les ajudes a principi de mes, que la sanitat és universal per a totes i tots, que s’ha construït més escoles que en legislatures anteriors i els llibres de text són gratuïts”.

“És per això que era necessari ampliar els objectius i continuar avançant en el canvi polític amb noves propostes que continuen basant-se en cinc eixos; el rescat de les persones, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, governar per a les persones, apostar per un nou model productiu i territorial, i aconseguir un finançament just i una auditoria ciutadana” ha afirmat Oltra.

El document arreplega, entre altres mesures, l’elaboració de noves lleis com la de renda garantida de ciutadania o la de memòria democràtica, l’actualització del pla integral de residus per a millorar la seua gestió i tractament, i l’impuls d’un pacte autonòmic sobre horaris comercials.