Bota al contingut principal

Compromís ha estat reivindicant des d’abans de posar-se en marxa l’Hospital de Llíria que la comarca del Camp de Túria i els Serrans tenen una suficient entitat com per poder crear-se un Departament de Salut propi, amb un hospital comarcal de referència que done els serveis bàsics que pertoca als ciutadans d’estes dos comarques.

En eixe sentit, apunta el Diputat Autonòmic, Paco Garcia Latorre, el grup Parlamentari de Compromís ha presentat una iniciativa en Les Corts Valencianes perquè es dote l’hospital de Llíria de manera gradual, d’un servei de pediatria hospitalària i de maternitat, ja que segons les últimes dades es donen uns 1500 parts anuals en les poblacions adscrites a este centre hospitalari.

Amb estes iniciatives, la Coalició pretén que el nou Mapa sanitari s’adapte millor a les necessitats particulars de l’àmbit rural i geogràfic que mostren estes dos comarques de l’interior de València, tal i com es produeix en altres Departaments de Salut com el de Requena. A més de tindre un potencial poblacional d’atenció que ronda les 100 mil persones.

El Diputat de Compromís en una reunió celebrada amb el Secretari Autonòmic de Sanitat, Narcís Vázquez, ha traslladat la necessitat de què estos serveis comencen a implantar-se en l’hospital de Llíria, habilitant el personal i les reformes necessàries per poder prestar el servei en òptimes condicions.

Igualment, Garcia li ha traslladat al Secretari Autonòmic que en el nou disseny del Mapa Sanitari que està elaborant la Conselleria, el Departament de Llíria ha de desglossar-se de l’Arnau de Vilanova i constituir un Departament propi que abaste al Camp de Túria i Serrans. Una iniciativa viable, que continuaria en la mateixa Àrea de salut, però que donaria resposta a una realitat diferent per a les persones que viuen en este àmbit geogràfic. I que a més, ja compta amb la dotació més important, com és tindre un hospital de referència, en este cas el de Llíria.

La Conselleria de Sanitat s’ha compromés a treballar en estos tres punts en este exercici de 2017 per poder abordar-los amb les millors garanties de prestació de serveis.