Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentaris Compromís, Fran Ferri, i el President de la Generalitat, Ximo Puig, han mantingut este matí una reunió preparatòria de la Conferència Presidents que tindrà lloc el pròxim dia 17.

Ferri ha explicat, en les valoracions posteriors a la reunió, que  “he defensat davant Puig que l’objectiu ha de ser liderar la conferència des d’un posicionament valencià, propi i autònom. Allí s’han d’escometre algunes qüestions fonamentals, la primera el finançament just. No volem més pedaços. No volem arrossegar l’statu quo que ens perjudica com s’ha fet en totes les revisions del sistema. Volem començar de zero un sistema just”.

“També –ha afegit Ferri- és imprescindible aconseguir la regularització del deute històric, com ja han tingut altres autonomies. No volem ser més que ningú però no acceptarem ser menys que la resta”.

Per a Compromís altra problemàtica fonamental que s’ha de posar damunt de la taula són les inversions. “Volem el compromís de què el Projecte de pressupostos comptarà amb inversions en rodalies, ocupació, cultura… que es compensarà la infrainversió dels últims anys. Tots estos temes tenen el consens de Les Corts Valencianes, volem un posicionament propi com a valencians i valencianes”.

Finalment Ferri ha plantejat a Puig que aborde també en la Conferència de Presidents  el tema dels refugiats. “Som un poble infrafinançat, però som un poble solidari i no podem tolerar que el govern central continue impedint que acollim a centenars de refugiats. Ho tenim tot a punt per a rebre’ls”.