Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, ha criticat el boicot del PP alacantí al compliment de la Llei de Memòria Històrica i ha preguntat a Rajoy si està d’acord amb la “llista de carrers franquistes” que defensa el seu partit en la ciutat d’Alacant.

L’interlocutòria ha admès a tràmit el recurs que els populars van interposar el passat 7 de desembre contra el canvi de nom de més de 40 carrers i places. La decisió del tribunal implica com a mesura cautelar retirar les plaques noves i restaurar els noms franquistes de les vies.

“El recurs demostra una vegada més que el PP no està per la memòria històrica ni per acabar amb els símbols de l’opressió i la dictadura franquista”, ha afirmat Candela i ha convidat al president del Govern a triar entre la placa de la igualtat o la de la divisió blava.

En opinió de Candela, és una vergonya que el Govern no faça gens per evitar que el seu propi partit obstaculitze i es negue a acatar la llei que dóna potestat als ajuntaments per a reestablecer la democràcia en els seus carrers i acabar amb els símbols que enalteixen als opressors.

Des de la formació han lamentat la pràctica habitual dels populars que consisteix a portar als tribunals i judicializar totes les decisions que no comparteixen. El diputat de Compromís en el Congrés ha recordat també els informes de l’ONU que col·loquen a Espanya entre els països amb més morts en les cunetes.