Bota al contingut principal

Els portaveus de Compromís de totes les administracions supramunicipals seran la veu d’Els Verds del País Valencià a les institucions autonòmica, provincial, estatal i europea, segons han acordat ambdues formacions en una reunió aquest divendres a Alacant, amb l’objectiu final de caminar junts en les pròximes eleccions de 2019. Per la part de Compromís, han estat tots els portaveus institucionals, així como la secretària d’Organització del Bloc, Àgueda Micó, i representants d’Els Verds-Equo i Iniciativa del País Valencià. L’altra part ha estat representada pels alcaldes de Villena (Los Verdes de Villena) i Torrevella, Francisco Esquembre i José Manuel Dolón, a més de Toni Roderic, president de la formació ecologista.

Compromís i Els Verds del País Valencià han acordat polítiques coordinades entre els portaveus de la coalició i els alcaldes de la formació ecologista durant la reunió celebrada aquest divendres a la ciutat d’Alacant. L’objectiu no és altre que concórrer junts a les eleccions del 2019. Els primers es converteixen així en la veu d’ambdues formacions a les administracions supramunicipals, on Els Verds del País Valencià no tenen cap representació i comencen oficialment una relació de treball fraternal.

Ambdues formacions han destacat que per primera vegada des de la Transició no havia existit una situació semblant al món polític en què tantes forces fora del bipartidisme tingueren la vocació d’unitat. Compromís i Els Verds del País Valencià han pactat la presentació conjunta de proposicions no de llei, preguntes parlamentàries, així com accions compartides de cara a la negociació de pressupostos de les diferents administracions, entre diverses accions. També posar en comú iniciatives entorn a problemàtiques del sud del País Valencià que afecten el calcer, el marbre o el raïm, entre molts sectors.

“El que volem treballar és una col·laboració institucional per donar suport i ajudar-nos entre totes eixes forces que volem millorar la vida de les persones. I millorar les coses és una tasca que correspon a les institucions, on nosaltres tenim representació a nivell supramunicipal i amb aquest moviment el que volem es que eixa veu siga també la d’Els Verds del País Valencià”, ha explicat la secretaria d’Organització del Bloc i membre de l’Executiva de Compromís, Àgueda Micó.

“Ja havíem encetat col·laboracions en alguns pobles en diversos moments, però volíem fer eixa col·laboració molt més gran, fer-la extensiva i més amable perquè a les properes eleccions d’ací a dos anys no es perda ni un sol vot progressista de manera de que els valencians vegen reflectit que sí, que n’hi ha una força política que defensarà el seus interessos en qüestions com les de l’infrafinançament, el corredor mediterrani i les rodalies, el deute històric, les infraestructures del camp i autònoms, etc.”, ha afegit Toni Roderic, president d’Els Verds del País Valencià.

A la reunió han assistit els portaveus de Compromís de tots els organismes supramunicipals: Gerard Fullana (Diputació), Fran Ferri, Mireia Mollà (Corts) i Joan Baldoví (Congrés), així com també Àgueda Micó, membre de l’Executiva Nacional de la coalició i secretaria d’Organització del Bloc. Per part d’Els Verds del País Valencià i de Los Verdes de Villena han estat els dos alcaldes de Torrevella i Villena, José Manuel Dolón i Francisco Esquembre, a més del president del partit ecologista, Toni Ròderic. També han assistit el regidor ecologista a Benidorm, Juan García García, o el congressista Ignasi Candela i la diputada per les Corts, Marian Campello, a més de membres d’Els Verds-Equo, com el secretari comarcal a les comarques del Baix Segura i Vinalopó, Pablo Perales, i militants d’Iniciativa.