Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís li recorda a Barrachina (PP) que “la inversió del Consell en Serveis Socials, de 210 euros per habitant, enfront dels quatre de Diputació, no se sumen a obra pública, però milloren la vida de les persones”.

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, ha lamentat que el secretari provincial del PP, Miguel Barrachina, “tergiverse la realitat per a fer creure a la ciutadania que el Consell no inverteix a les comarques de Castelló”.

En aquest sentit, Àlvaro, ha apuntat que “un dels errors de Barrachina és equiparar inversió amb obra pública, perquè no és el mateix. De fet, una part important de la inversió en els pressupostos de la Generalitat per a les comarques de Castelló es destinen a pagar infraestructures que el PP es va deixar sense pagar, com l’autovia de l’aeroport, alguns trams de la A-7, etc., que, evidentment no es poden computar en obra pública, perquè estan fetes, però no pagades”.

Amb tot, ha subratllat Àlvaro, que “Barrachina, per estar a Madrid, ha perdut la perspectiva i la noció de la realitat per avaluar les Inversions en la demarcació de Castelló, perquè els comptes de la Generalitat per a 2017 inclouen una inversió territorialitzada de 70,9 milions d’euros –un 6,9% més- i un augment de la inversió no territorialitzada del 32%, fins a arribar als 740 milions d’euros, que per no estar concretades en partides territorialitzades, el PP acostuma a oblidar, però que inclouen inversions en serveis públics”.

Per açò, Álvaro, ha instat a Barrachina a no faltar a la veritat. “El diputat del PP parla de fustigació a la demarcació de Castelló i de retallades en sanitat i educació, però les seues paraules contrasten amb la realitat que veu la ciutadania”.

“Mentre Barrachina parla de retallades en Educació, la conselleria de Marzà impulsa col·legis com el Cardenal Tarancón, de Borriana, l’Alcazar de Nules, el Regina a Almassora, centres educatius a Vinaròs, etc.; i mentre parla de retallades en Sanitat, es desbloqueja i executa l’edifici d’Oncologia de l’Hospital Provincial, paralitzat pel PP; es projecten centres sanitaris a Vilafamés, Moncofa, la Vall d’Uixó i el Raval de Castelló; es compra el PET-TAC de l’Hospital Provincial, que el PP preferia llogar malgrat perdre diners…”.

A manera d’exemple -en Serveis Socials-, la Conselleria ha augmentat la inversió per habitant a 240 euros, mentre que la institució de la qual ell era vicepresident, la Diputació de Castelló, governada pel partit que ell representa, solament aporta quatre euros per habitant”.

“Aquesta inversió per habitant en temes socials no ix en les estadístiques d’obra pública, però aborden els problemes de la gent real”, li ha recordat Àlvaro a Barrachina.