Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha valorat este matí el resultat de la Conferència de Presidents Autonòmics celebrada ahir a Madrid, indicant que “en conjunt ens prenem el resultat amb cautela. És positiu que per fi es parle de reformar el sistema de finançament, caducat des de 2014, però és insuficient mentre no s’incloga també el deute històric. Cal continuar exigint-lo al Govern central, així com exigir també inversions justes”. 

Segons Ferri, “des de Compromís creiem que el nou sistema ha d’aplicar-se amb efectes de retroactivitat, des de 2014 com ja he apuntat, i ha d’assumir-se el deute històric acumulat pel finançament injust, tal i com s’ha fet amb d’altres territoris”.

 “A més a més, haguérem volgut un compromís de l’Estat espanyol amb les inversions per al pròxim pressupost. Tenim un 10% de la població i mai hem rebut les inversions que necessitem”.  

“I, finalment, també trobem a faltar que es facilite l’arribada de refugiats a la nostra terra. El Govern de Mariano Rajoy ha de deixar d’impedir-ho perquè malgrat estar mal finançats, el poble valencià és un poble solidari i estem preparats per acollir a les persones que, a hores d’ara, continuen atrapades malvivint mentre ja podrien estar en unes condicions més dignes”.

“En resum, considerem que el resultat global és un primer pas positiu però insuficient i des de Compromís continuarem exigint al Govern central resultats concrets, i que deixen de tractar-nos com a ciutadans i ciutadanes de segona”, ha conclòs el síndic Fran Ferri.