Bota al contingut principal

Compromís ha exigit avui un “just finançament” per desbloquejar infraestructures essencials per a la ciutat de València, com ara la línia T-2 de metro o el Parc Central.

El portaveu de la formació, Joan Baldoví, ha lamentat el recurrent abandonament per part del Govern central al País Valencià: “Dels 1.000 milions que va licitar Foment al primer semestre del 2016, només 7 han anat a parar a infraestructures al nostre territori”.

En opinió de Baldoví, els “problemes d’infrafinançament afecten directament la inversió en infraestructures” i ha reclamat al Govern concretar quins fons públics destinarà al Túnel Passant o al soterrament de l’Estació Central.

L’anterior Consell -del PP- paralitzà l’any 2011 les obres de la T-2 de metrovalència, que havia de conectar el barri de Natzaret i la Ciutat de les Arts i de les Ciències amb el centre de la ciutat. Abandonada des d’aleshores, Compromís ha sol·licitat que els Pressupostos Generals de l’Estat contemplen una partida que permeta executar aquesta línia.

“Un transport públic eficient construeix ciutats més verdes i habitables”, ha afirmat Baldoví.

En aquest sentit, Baldoví s’ha referit també al deute del Govern central amb el transport metropolità de València, un greuge de 400 milions d’euros que contrasta amb la inversió pública a Madrid (126 milions només en 2016) o Barcelona (98 milions).