Bota al contingut principal

El diputat alacantí de Compromís, Ignasi Candela, ha registrat hui en el Congrés, la petició de compareixença del ministre Íñigo Martínez de la Serna en la comissió de Foment perquè done explicacions sobre l’actuació del Govern durant el temporal.

Milers de conductors i viatgers van quedar ahir atrapats durant hores a causa del bloqueig de carreteres i de la impossibilitat d’avançar dels trens per les nevades.

“Totes les persones que s’han quedat incomunicades i que han vist afectada la seua mobilitat mereixen explicacions per part del ministre. Volem saber si s’han seguit els protocols i de quants recursos disposa el ministeri per a fer front a temporals com aquest”, ha assenyalat el diputat.

Candela també ha preguntat al Govern si ADIF, Foment i la Direcció General de Trànsit (DGT) compten amb un protocol d’actuació per a la gestió dels problemes ocasionats per les inclemències meteorològiques i si aquests es van seguir ahir.

El diputat també ha interpel·lat al Govern sobre la prevenció en aquest tipus de temporals i sobre quines previsions feia ADIF sobre la probabilitat que els trens no arribaren a la seua destinació en el dia d’ahir.

Ignasi Candela, que va estar parat en un dels trens afectats a l’altura d’Albacete, ha assenyalat que “no sembla molt lògic que als usuaris afectats no se’ns donara cap alternativa en més de quatre hores” i ha exigit al Govern que explique les raons per les quals es va produir aquest fet.