Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha assenyalat hui que “malgrat que el temporal d’aquests últims dies ha estat molt intens, des de Compromís entenem que s’ha evidenciat que el Govern central no ha ofert la resposta adequada tant en la previsió de les seues conseqüències com en l’actuació sobre el terreny en tot el País Valencià”.

En l’inici del temporal milers de conductors i usuaris del ferrocarril van quedar atrapats durant hores a causa del bloqueig de carreteres i de la impossibilitat d’avançar dels trens per les nevades. “Se suposa que Foment, la DGT i ADIF compten amb protocols d’actuació per a la gestió dels problemes ocasionats per les inclemències meteorològiques però tot sembla indicar que ni es van seguir aquests protocols, ni es van utilitzar tots els recursos de què disposa l’administració central per fer front a temporals com aquest”.

El temporal ha deixat també nombrosos desperfectes a la costa on moltes platges han quedat destrossades després que els efectes de la pluja, el vent i l’onatge d’aquests dies s’hagen sumat als del temporal del passat mes de desembre, després del qual l’executiu central no va prendre cap mesura. A això cal afegir els talls en el subministrament elèctric que han patit milers de valencians i valencianes.

Segons Ferri “la causa que el temporal haja afectat tant a les nostres infraestructures és el dèficit d’inversions territorialitzades de l’estat que patim des de fa dècades, les infraestructures en què no s’inverteix es deterioren amb més facilitat. Però a això s’ha sumat la desastrosa gestió del govern central, que ha mostrat una manca de previsió i coordinació alarmant al territori valencià”.

“Ara el govern central ha de donar explicacions sobre la seua falta de coordinació en la gestió del temporal, alhora que garantir que, a banda de què en els pressupostos generals de l’Estat de 2017 s’incloga la inversió que ens toca en virtut de la nostra població, es consignen partides econòmiques per reparar totes les infraestructures afectades pel temporal”, ha conclòs el portaveu de Compromís.