Bota al contingut principal

Compromís ha signat avui a la Proposició de Llei de foment de l’autoconsum que tracta d’acabar amb l’impost al sol que el PP va introduir a octubre del 2015.

La iniciativa, que ha comptat amb una ampla majoria al Congrés, reflexa que en matèria energètica “el PP està absolutament a soles”, segons ha assegurat el diputat de la formació valenciana Ignasi Candela.

La nova proposició, a més de derogar la taxa que grava l’autoconsum, elimina les traves administratives, permet a diferents consumidors compartir la instal·lació i legalitza aquelles que no injecten energia a la xarxa elèctrica.

El diputat de Compromís també ha recordat als més de 60.000 arruïnats per l’estafa de les fotovoltaiques després els decrets que retallaren les primes a les renovables i limitaren les hores de producció. “No deixarem de lluitar per què recuperen els seus drets”, ha assenyalat.

Candela ha defensat la necessitat de començar a buscar alternatives a l’actual model energètic “que crea pobresa i fomenta l’escalada de preus, mentre unes poques empreses s’enriqueixen”, en referència a l’increment a la factura de la llum que avui torna a batre rècords superant els 100 euros per megawatt hora (MWh).

L’oposició ha registrat la Proposició de Llei, que ara ha de superar el tràmit al Senat, un dia abans de la compareixença del ministre d’Energia, Álvaro Nadal, per donar explicacions de la pujada de la llum (un 28% respecte al gener de l’any passat).