Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha plantejat hui en el Ple de Les Corts a tots els grups parlamentaris un acord per traslladar al Congrés, al Senat  i als diversos grups d’estes institucions, l’acord que va prendre per unanimitat el parlament valencià en octubre de 2015 sobre inversions territorialitzades, per què el tinguen en compte durant la tramitació dels Pressupostos de l’Estat per a 2017.

Este acord unànime de Les Corts reclama l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional del territori valencià, i compensant en tot cas la insuficiència inversora dels últims anys.

Segons ha assenyalat Ferri “volem que en eixa proposta de resolució manifestem el nostre desig de què els diputats valencians i valencianes aposten en la tramitació dels Pressupostos per incrementar les inversions territorialitzades cap al nostre territori i que es treballe per a sumar a tots els grups parlamentaris de les Corts Generals en esta faena. Compromís ho té molt fàcil en eixe sentit. Els nostres diputats, diputada i senadors a Madrid ja estan més que convençuts i continuaran presentant totes les esmenes per a les inversions que necessitem”.

“La defensa d’esta Agenda Valenciana per part dels diputats valencians ha de ser sense condicions i sense exclusions. Perquè ací alguns han tractat els interessos valencians com una moneda de canvi, com un xantatge. I això no ho anem a permetre. Defensar l’Agenda Valenciana de forma autònoma vol dir fer-ho sense lligadures, sense subordinar-la als interessos del Sr. Mariano Rajoy. Per tant, ací està la nostra proposta, oberta al diàleg, però tenint molt clar l’objectiu. Que més enllà del debat dels Pressupostos, preservem una Agenda Valenciana tan bàsica per a la ciutadania”, ha conclòs el portaveu de Compromís.