Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet ha demanat la “dimissió imminent” del senador territorial del PP designat per les Corts Valencianes, Alberto Fabra, per desviar diners públics per pagar la defensa dels imputats (ara investigats) del PP a les Corts Valencianes arran del Cas Gürtel.

Per Mulet “parlem d’una possible malversació de fons públics en minutes d’advocats per a la defensa de persones que no van actuar correctament, pervertint presumptament les normes electorals i la contractació administrativa de la que es beneficiava tota l’estructura del PP, el que ens pareix una corrupció d’ordre superior”, pel que ha demanat a Fabra “un poc de memòria, ja que una persona que signa pagaments en minutes d’advocats per 40.000 euros alguna cosa ha de recordar. No ens val que diga que no recorda res”.

Per a Compromís al Senat les subvencions als grups no són per pagar defenses de presumptes implicats, ni els diners públics per estar presents en la instrucció que dirigia el Tribunal Superior de Justícia Valencià amb persones afectades com Ricardo Costa, Yolanda García o David Serra, “rèmores del passat més fosc del PP valencià” per un presumpte finançament irregular del PP. Segons Mulet “Fabra ja s’hauria d’haver aprés la lliçó i la línia roja d’ètica que ell mateix va traçar, de manera que considerem incompatible que desviara fons públics per protegir els que deia que havien d’apartar-se de la vida pública i el seu càrrec de representant dels valencians”.

Per a Compromís al Senat, la forma d’actuar de Fabra segueix sent tan fosca com ho va ser la dels seus predecessors al front de la Presidència, ja que ell mateix va autoritzar la compra de ampolles de whisky, conyac, ginebra, nyores, arreglo cocido i viandes d’embotit ibèric, a més de comptar amb un cuiner particular en nòmina.