Anar directament a les notícies

Compromís demana una reunió amb Dastis per reclamar el compliment de l’acolliment de refugiats

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha reclamat mantenir una reunió amb el ministre d’Exteriors, Alfonso María Dastis, per tractar la negativa del govern central a complir amb l’acolliment de refugiats pactat amb la Unió Europea, entre altres qüestions importants per al País Valencià de caire internacional.

Segons ha assenyalat Ferri “hem pogut comprovar com la portaveu del PP, Isabel Bonig, s’hareunit amb Dastis a la seu del Ministeri d’Exteriors a Madrid tornant a actuar amb la mateixa actitud deslleial cap al poble valencià que ja exhibí reunint-se amb el ministre Montoro d’esquenes als interessos del Consell”.

“Des de Compromís reclamem al ministre d’Exteriors el mateix tracte que li ha donat al PP valencià. Seguint les mínimes normes de lleialtat institucional el ministre ha d’escoltar a la resta dels representants del poble valencià, sense exclusions ni partidismes”.

Segons Ferri “resulta d’especial importància per a Compromís, transmetre la nostra posició sobre la necessitat d’actuar en l’acollida de refugiats. Volem que el govern central ens explique perquè no estan respectant els compromisos adquirits amb la Unió Europea en quant al nombre de refugiats a acollir, volem saber de primera mà a què es deu eixa falta d’humanitat de l’executiu espanyol, que no permet que es canalitze la solidaritat del poble valencià amb estes persones que tant estan patint per culpa de la guerra”.

“Així mateix considerem que hi ha més matèries que hem de tractar amb el ministre d’Exteriors també importants per al nostre territori, com la forma de traslladar la veu de les comunitats autònomes a Europa i defensar els interessos de la nostra economia en les negociacions internacionals”, ha conclòs Ferri.