Bota al contingut principal

El síndic de Compromís ha mostrat la satisfacció del seu grup per l’acord parlamentari aconseguit per tots els grups de Les Corts sobre el mandat marc de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Segons ha assenyalat Ferri “creiem que hem fet un gran esforç de diàleg, com ja vàrem fer amb la llei. Un esforç de diàleg i d’arribar a acords i consensos que és molt important, i que es reflexa en la gran quantitat d’esmenes que hem transaccionat entre els diferents grups, i això sempre és destacable”.

En quant al contingut del Mandat Marc, s’ha de destacar algunes de les aportacions que hem plantejat des de Compromís, conjuntament amb el grup socialista. Primer, una aposta forta per fer del valencià la llengua vehicular dels mitjans, no només sobre el paper sinó també sobre la pràctica. “D’ahi la nostra proposta de fer menció al que diu la llei sobre l’emissió de música en valencià, que haurà de suposar un 50% de la música interpretada en el canal de ràdio. I d’ahí també la proposta de fer mesures per a incentivar que també la publicitat siga en valencià”.

“També hem plantejat -ha afegit el portaveu de Compromís- que es tinga en compte la realitat dels valencians i valencianes que viuen a l’exterior, que cada vegada en són més i que mereixen l’atenció dels nostres mitjans. I en este sentit proposem un canal amb continguts generals i continguts específics, orientat a este col·lectiu. Com ja tenen la resta de mitjans autonòmics, i fent ús de les noves tecnologies. En tercer lloc fem una aposta per uns horaris racionals que permeten una gestió del temps raonable. Creiem que cal tindre en comtpe estes qüestions a l’hora de plantejar la graella”.

“Altres assumptes també són importants i creiem que milloren el mandat marc com les mesures contra discriminació del col·lectiu LGTBI, la col·laboració amb entitats culturals i televisions i mitjans comarcals o locals, o l’aposta per una pluralitat generacional en els fomrats informatius i d’opinió. L’objectiu és construir un model de mitjans públics diferent i diferenciat del que vàrem patir amb l’antiga RTVV. Volem uns mitjans en valencià. I este mandat marc ho garanteix.Volem uns mitjans de qualitat. I este mandat marc ho garanteix. I volem uns mitjans independents. I este mandat i la llei que vàrem aprovar ho garanteix. Garanteix que el control parlamentari mai acabe en control polític i partidista”, ha conclòs Ferri.