Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, ha manifestat que “entre les esmenes al Mandat Marc de la futura ràdio i televisió públiques valencianes, aprovades per part de tots els grups parlamentaris, es troba la d’encaminar la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) a ser més permeable cap al debat que, a hores d’ara, manté la ciutadania amb la conciliació i un nou marc de fusos horaris, que donen més flexibilitat i més benestar a les persones”.

Segons Álvaro, “el nostre grup parlamentari ha volgut incloure al Mandat Marc la sol·licitud a la Corporació d’un ‘prime time’ que respecte els fusos horaris i, entre ells, el descans de les persones, especialment dels més menuts. Es tracta, en resum, de mitigar l’impacte negatiu que pot tenir per als usuaris de l’audiovisual la programació de més seguiment en horaris que impedisquen un descans de l’audiència. És a dir, programar sèries o altre tipus de producte audiovisual amb gran seguiment de públic més enllà de les onze de la nit, per exemple. Per això, Compromís ha inclòs un nou apartat dins del Mandat Marc que parla dels nous fusos horaris”.

La síndica adjunta, Mònica Àlvaro, ja va presentar en el seu dia una proposta a les Corts a l’hora d’abordar el debat de com invertim el nostre temps i els canvis que en estos moments s’estan produint, “ja que a més de les demandes de la ciutadania en quant a millor i més temps per a compartir amb els seus, oci o formació, se li sumen les noves iniciatives, com ara la jornada escolar a debat i votació actualment en molts centres escolars”, ha recordat.

“La nova CVMC no podia romandre al marge d’eixes consideracions, ja que si volem aconseguir un major i millor descans i alhora ser més productius, són molts els factors que han de ser conscients del canvi: treball, oci, formació, horaris comercials i, per descomptat, també informació i entreteniment”.

“Hem volgut deixar palès, mitjançant les nostres esmenes, que el debat dels nous fusos horaris acaba de començar, però que és una demanda ciutadana per a la qual també pretenem preparar la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, i ens sembla important que este punt figure a l’agenda més immediata”, ha conclòs la diputada de Compromís, Mònica Àlvaro.