Anar directament a les notícies

Ferri: “El PP es despenja del consens per reclamar al govern central unes inversions justes”

Publicat el en General

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha explicat que “durant el dia de hui he sol·licitat la firma dels portaveus de tots els grups parlamentaris per presentar una Proposició No de Llei de tramitació immediata per què en el Ple de Les Corts que està tenint lloc entre hui i demà aprovem una resolució del parlament valencià per reclamar al govern central unes inversions territorialitats justes davant la pròxima tramitació del Pressupostos Generals de l’Estat”.

“Tots els síndics del grups parlamentaris han signat esta iniciativa menys la del Partit Popular, Isabel Bonig, que s’ha negat. Així que, en ser necessària la unanimitat de tots els grups, per culpa del PP no podrem aprovar en esta sessió la reivindicació d’unes inversions justes per al territori valencià”.

Per a Ferri “Isabel Bonig i el PP es tornen a equivocar en esta qüestió, hui hem pogut comprovar, una vegada més, que prefereixen plantejar la divisió dels valencians en compte de fomentar la unió dels representats de la ciutadania valenciana en reclamar allò que és just. Bonig i el PP valencià tornen a demostrar que estan sotmesos als interessos del seu partit a Madrid i que la seua submissió a Rajoy està per damunt de la defensa els interessos del poble valencià que els ha triat”.

Esta iniciativa parlamentària planteja un acord del Ple de Les Corts per traslladar al Congrés, al Senat  i als diversos grups d’estes institucions, l’acord que va prendre per unanimitat el parlament valencià en octubre de 2015 sobre inversions territorialitzades, per què el tinguen en compte durant la tramitació dels Pressupostos de l’Estat per a 2017.

En concret es reclama l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures equiparables, com a mínim, al pes poblacional del territori valencià, i compensant en tot cas la insuficiència inversora dels últims anys.

Segons ha assenyalat Ferri “amb esta proposta de resolució volíem manifestar el nostre desig de què els diputats valencians i valencianes aposten en la tramitació dels Pressupostos per incrementar les inversions territorialitzades cap al nostre territori i que es treballe per a sumar a tots els grups parlamentaris de les Corts Generals en esta faena”.

“La defensa d’estes inversions justes per part dels diputats valencians hauria de ser sense condicions i sense exclusions. Però comprovem com des del PP no estan per la labor de què preservem en exigir una agenda valenciana d’inversions tan bàsica per a la ciutadania en rodalies, corredor mediterrani, ports i aeroports.”, ha conclòs el portaveu de Compromís.