Bota al contingut principal

La síndica adjunta i portaveu de Compromís a la Comissió d’Investigació sobre l’adjudicació de places a les residències del grup SAVIA, Mònica Álvaro, ha afirmat que“l’única veritat que el ‘nebodíssim’ va dir, en la sessió de la comissió del passat 10 d’octubre a les Corts Valencianes, va ser la de reconèixer les converses”.

A aquestes converses, que foren llegides per Álvaro al nebot de l’ex-conseller durant l’esmentada sessió de la comissió de SAVIA, s’inclou aquella on Vicente Cotino li conta al Sr. Ortiz la reunió en casa del pare de Cotino, on també apareix Francisco Camps, i que acaba reconeixent l’interès en ‘inyectar pasta’ a Gerocentros (SAVIA).

Segons Álvaro, “el fet d’haver mentit en una comissió d’investigació és greu i hauria de tenir conseqüències, ja que es demostra que el Sr. Vicente Cotino va cometre perjuí en la comissió el passat octubre, quan va negar el finançament del Partit Popular i quan va negar tracte de favor de son tio cap a Gerocentros SAVIA, empresa que compartia amb l’altre confés reconegut, Enrique Ortiz”.

“Arran del tracte al qual ha arribat amb Fiscalia, Vicente Cotino ha admès haver finançat il·legalment el Partit Popular, la qual cosa deixa ara en una difícil situació a qui va protegir els interessos de l’empresa familiar per davant dels interessos de la ciutadania sent conseller de Benestar Social”, ha advertit Álvaro, qui també ha afegit que “tot i que encara queden incògnites per desvetllar dades pel que fa a la Comissió, cada volta és més evident que SAVIA es va lucrar gràcies, en part, a les accions del conseller Cotino”.

“Cal recordar que, en la propera sessió de la comissió del 20 de febrer, es portarà endavant una proposta de modificació del Pla de Treball per a incloure en ella altres testimonis que poden ser molt aclaridors. No sabem, a hores d’ara, quin serà el pronunciament del Partit Popular, que fins ara s’ha mostrat poc col·laborador a l’hora d’investigar quin fou el paper de la Conselleria i, en especial, del Sr. Cotino, en el negoci lucratiu que va fer que SAVIA fora la major beneficiària del Pla9000 de residències a costa de l’interès general. Però cada volta està més clar que caldrà portar totes les noves informacions davant de Fiscalia”, ha conclòs la síndica adjunta de Compromís.